- LEONARD CAFFE
- Cursuri
Modul 1
Curs Notiuni Introductive despre Standardul de Calitate al Cafelei
- Curs Notiuni Introductive despre Standardul de Calitate al Cafelei
- Prezentarea companiei si a produselor Leonard Caffe
- Notiuni teoretice si practice despre psihologia degustarii
- Notiuni teoretice despre calitatea apei
- Notiuni teoretice si practice despre profilul aromatic pe continente al cafelelor
- Notiuni teoretice si practice despre principalele specii de cafea (Arabica vs Robusta)
- Notiuni teoretice si practice despre principalele specii de cafea (Arabica vs Robusta)
- Notiuni teoretice si practice despre metodele de procesare ale cireselor de cafea
- Notiuni teoretice despre metodele de decofeinizare a cafelei
- Notiuni teoretice si practice despre gradarea cafelei conform standardului Coffee Qaulity Insititute
- Notiuni teoretice despre prajirea cafelei
- Notiuni teoretice despre prospetime si depozitarea in conditii ideale a cafelei
Durata curs: 8 ore
Modul 2
Barista
- Notiuni teoretice despre psihologia degustarii
- Notiuni teoretice despre calitatea apei
- Notiuni despre istoria Espresso
- Notiuni teoretice despre reteta Espresso conform Scolii Italiene (single si double)
- Explicarea componentelor unui espressor si principiul de functionare al acestuia
- Explicarea componentelor unei rasnite si importanta rasnirii in prepararea cafelei
- Notiuni teoretice si practice despre ajustarea rasnitei pentru o extractie ideala
- Notiuni practice pentru setarea timpului de rasnire, si a pre-setarilor butoanelor de extractie
- Notiuni teoretice si practice despre dozarea corecta a portafiltrului si problemele frecvente in extractie
- Notiuni teoretice si practice despre prepararea laptelui
- Notiuni teoretice si practice despre turnarea laptelui si explicarea tehnicilor pentru latte art
- Explicarea meniului pe baza de espresso si a diferentelor dintre bauturi
- Notiuni teoretice si practice despre mentenanta zilnica si periodica a echipamentului
- Examen scris si practic
Durata curs: 8 ore
Modul 3
Metode de preparare a cafelei
- Notiuni teoretice si practice despre psihologia degustarii
- Notiuni teoretice despre calitatea apei
- Notiuni teoretice si practice despre prajirea cafelei
- Notiuni teoretice despre prospetime si depozitarea in conditii ideale a cafelei
- Notiuni teoretice si practice despre procesul de preparare (cele 7 elemente esentiale)
- Notiuni teoretice si practice despre profilul aromatic al fiecarei metode de procesare
- Notiuni teoretice si practice despre Brewing Control Chart si cum se masoara TDS cu un refractometru
- Identificarea retetei perfecte conform SCA Cup Ideal Standard